Odprto vsak dan od 12:00 do 23:00
Dostava na dom od 12:00 do 22:00
tel: 01 834 36 66

Odprto
od torka do sobote
od 12:00 do 22:00
tel: 01 834 11 15 

Vam nudimo vse vrste catering pogostitev, organizacijo dogodkov in še mnogo več. tel:041 591 660

Planinski dom
Odprto med tednom od 8:00 do 20:00,
sobota, nedelja in prazniki od 9:00 do 20:00
tel: 040 602 902

Razstava jaslic na Koželjevi domačiji

Koželjeva domačija na Gori pri Komendi z več kot 200 let staro hišo je bila idealen prostor in okolje za odprtje razstave jaslic 19. decembra zvečer v okviru Turističnega društva Komenda. V kmečki peči so zakurili, da se je v »hišo« širila prijetna toplota, zunaj, pod napuščem, kjer je bilo odprtje razstave, pa tudi ni bilo mrzlo. Povezovalni program, osredinjen na osrednji začetni dogodek v odrešenjski zgodovini v hlevčku pri Betlehemu, v katerem se je rodil otročiček Jezušček, je bil tudi tokrat v glavi in »v rokah« izvrstnega povezovalca programa Darka Mavsarja z Gore. V njem je strnil vse bistveno tako o omenjenem dogodku, kot o postavljanju jaslic po svetu in v Sloveniji, pa tudi, kaj naj božič pomeni in prinese sedanji družini v naši župniji in občini. Darko je tokrat namenil osrednji poudarek slovenski in komendski družini, stvarnosti okrog nas, predvsem pa v nas, kjer naj vsakdo zase najde sporočilo in naročilo, kaj je božič zanj osebno, njegovo družino, najbližje.

To sporočilo je v igranju na harmonij in petju izvrstno posredovala zborovodkinja otroškega in mladinskega pevskega zbora na OŠ Komenda Moste profesorica glasbe Marjeta Čimžar. Izredno lepo je zapela pesmi: Jaz vem za eno štalco, Glej zvezdice božje migljajo lepo, Rajske strune in Tam stoji pa hlevček. Značilne slovenske božične pesmi. Da je dobro izbrala, je pritrjevalo navdušeno ploskanje obiskovalcev prireditve, ki jo je s svojo kamero vešče posnel mojster snemanja tovrstnih in drugih prireditev Janko Žagar. 

Razstavo jaslic je odprl predsednik Turističnega društva Komenda Vid Koritnik. Vsem navzočim je ob tem zaželel blagoslovljene božične praznike ter srečno, zdravo in uspešno leto 2020. Vse je povabil k ogledu jaslic in, čeprav ni bilo pretirano hladno, na čaj in »kuhančka«. 

Začeli so lahko kar pri jaslicah v bližini, ki so jih postavili člani TD Komenda. Na drveh, kot se za Koželjevo domačijo spodobi. 

Z ogledom so nadaljevali v sami domačiji, kjer so si lahko zaporedoma od vhoda ogledali jaslice jasličarjev Albina Zarnika iz Suhadol, Jožice Sodnik iz vodiške občine, Andreja Gašperlina in Marka Grilca iz Most, ter Vide Balažic iz Komende. Vse razstavljene jaslice so požele občudovanje in priznanje obiskovalcev. 

Že naslednjega dne so si jih ogledale štiri skupine učencev OŠ Komenda Moste, drugi pa po dogovoru z vodstvom TD Komenda.