Odprto vsak dan od 12:00 do 23:00
Dostava na dom od 12:00 do 22:00
tel: 01 834 36 66

Odprto
od torka do sobote
od 12:00 do 22:00
tel: 01 834 11 15 

Vam nudimo vse vrste catering pogostitev, organizacijo dogodkov in še mnogo več. tel:041 591 660

Planinski dom
Odprto med tednom od 8:00 do 20:00,
sobota, nedelja in prazniki od 9:00 do 20:00
tel: 040 602 902

Razstava jaslic na Koželjevi domačiji

Božič je dan obdarovanja, saj nas je Bog obdaril z največjim darom, z darom svojega Sina. Jezus nas ni obdaril z materialnimi darovi, kot nas tudi noben otrok, ko se rodi, ampak s svojo navzočnostjo.

Rojstvo je vedno središče jaslic, zato ga jasličarji postavljajo v naravno ali navidezno središče pokrajine. Osrednji liki so mali Jezus, Božja mati Marija in sv.Jožef, te tri figure so običajno najskrbnejše izdelane in so pogosto tudi ogledalo časa, v katerem so nastale. 

Figure jaslic na tokratni razstavi so izdelane iz gline in lesa. Mah in drugo potrebno za jaslice so nabrali člani in članice Turističnega društva Komenda, seveda pa tudi tokrat vse pohvale tudi njihovi postavitvi društvenih jaslic.

Tako kot lansko leto so na tej razstavi sodelujovali ustvarjalci jaslic: Fanči Smole - Rodica pri Domžalah, Marijan Vodnik - Domžale, Krže Jože - kraj Kračali pri Sodražici, Kokole Roman - Zgornje Stranje, Močnik Jože - Preserje pri Radomljah, Gabrijel Črv - Visoko, Živko Širec - Brinje, Dol pri Ljubljani, Janez Jarc - Prevoje, Franc Avbelj - pečar iz Lukovice.

Iz domačega kraja razstavlja jaslične figure iz gline mlada umetnica Sabina Kremžar Pančur iz Gmajnice, jaslice iz lesa in figure Andrej Gašperlin iz Most. Iz lesa narejene makete stavb pa je prispeval Marko Grilc, prav tako iz Most. Gospa Sodnik Jožica  pa prihaja iz Utika pri Vodicah . Vsem razstavljalcem se zahvaljujemo za njihovo sodelovanje. Glasbeno so nam večer polepšali učenci Pevskega  zbora OŠ Komenda Moste pod vodstvom profesorice glasbene vzgoje.
Tudi njim hvala.


 

Fotografije: Peter Blejc

Prikaži več
Zapri