Odprto vsak dan od 12:00 do 23:00
Dostava na dom od 12:00 do 22:00
tel: 01 834 36 66

Odprto
od torka do sobote
od 12:00 do 22:00
tel: 01 834 11 15 

Vam nudimo vse vrste catering pogostitev, organizacijo dogodkov in še mnogo več. tel:041 591 660

Planinski dom
Odprto med tednom od 8:00 do 20:00,
sobota, nedelja in prazniki od 9:00 do 20:00
tel: 040 602 902

Odprtje prenovljene Koželjeve domačije na Gori pri Komendi

Prelepo pisano  jesensko petkovo popoldne nas je v komendski občini klicalo na Goro, kjer je potekala otvoritev prenovljene Koželjeve domačije. Da, to je tista domačija, kjer se bodo v naši občini dogajale etnološke prireditve in kjer se bodo obujali stari običaji.     

   

Na Gori pri Komendi je pričakalo otvoritev domačije polno domačinov in človek je imel občutek, da so se vsi Gorjani in okoličani zbrali to petkovo popoldne prav tu, na tem veličastnem dogodku odprtja prenove Koželjeve domačije.

   

Prenova je bila narejena presenetljivo hitro, celoten proces je potekal praktično 6 mesecev, dela pa so se izvajala intenzivno zadnje štiri mesece tako, da je domačija sedaj v takšni podobi.

   

Dogajanje na dan odprtja je napolnjeval pester nabor domačih društev. Sodelovali so: godba Vodice, dramski krožek OŠ Komenda Moste, Avrikelj, pevski zbor društva upokojencev Komenda, folklora društva upokojencev, ljudske pevke iz Domžal, mažoretke Komenda.

   

Govor je imela ga. Mojca Otorepec iz Zavoda za kulturno dediščino, g. Vid Koritnik – predsednik turističnega društva Komenda in ga. Tončka Absec – lastnica Koželjeve domačije. Domačijo je blagoslovil župnik Zdravko Žagar, za glasbeno spremljavo pa je poskrbela citrarka Špela Ravnikar. V večernih urah pa nas je zabaval etno ansambel »Suha špaga«.

   

Posebna zahvala gre vsem sponzorjem, donatorjem, prostovoljcem…brez vas nam ne bi uspelo. Trudili se bomo, da Koželjeva  domačija postane center kulturnega in turističnega  druženja v naši občini.  Še enkrat hvala.  

Polni vtisov, prijetnih trenutkov in sonca v laseh se podajamo v nov dan. Vsem, ki ste nas obiskali na Gori pri Komendi, se lepo zahvaljujemo. Besedilo Sabina Romšak, fotografije Franci Stele in Janko Žagar.

Prikaži več
Zapri

Video odprtja obnovljene Koželjeve domačije. 

Odprtje obnovljene Koželjeva kmetije.

Prispevek RTV SLO