Odprto vsak dan od 12:00 do 23:00
Dostava na dom od 12:00 do 22:00
tel: 01 834 36 66

Odprto
od torka do sobote
od 12:00 do 22:00
tel: 01 834 11 15 

Vam nudimo vse vrste catering pogostitev, organizacijo dogodkov in še mnogo več. tel:041 591 660

Planinski dom
Odprto med tednom od 8:00 do 20:00,
sobota, nedelja in prazniki od 9:00 do 20:00
tel: 040 602 902

Ekskurzija v Makedonijo in Albanijo 

Na četrtkovo popoldne 23. aprila 2015 smo se zbrali pred športno dvorano Komenda, zasedli mesta na avtobusu in se za 4 dni odpeljali na ekskurzijo proti Makedoniji in Albaniji.

Po popoldanski in večerni vožnji po postankih po slovenskih, hrvaških in srbskih cestah smo na petkovo jutro končno prispeli v Skopje.
Ogledali smo si mesto, moderne spomenike in fontane posvečene makedonski zgodovini, ter stari del mesta, rojstno hišo Matere Tereze, končali pa pri železnižki postaji, pod uro, ki se je ustavila, ko je mesto prizadel rušilni potres.

    

    

Po slikoviti vožnji smo prispeli do Ohridskega jezera, se namestili v hotelu in se z ladijco popeljali na ogled na unesco-vo zaščiteno mesto Ohrid, mostiščarsko naselje, Galičico, cerkev sv. Nauma, in izvir Črnega Drima. Sledila je plovba do hotela in večerja. Po večerji smo spoznali makedonske narodne plese, katere nam je predstavila skupina makedonske folklorne skupine.

    

    

Na sobotno jutro po zajtrku smo odšli proti mestu Bitola, si ga ogledali, ter na Bazarju opravili nakupe. Obiskali smo muzej s spominsko sobo Kemala Ata Turka in rimske izkopanine Heraklee.

   

Sledila je vožnja v nacionalni park Galičica in Prespansko jezero. Po povratku v Ohrid smo se povzpeli na plato Plaošnik nad mestom, si ogledali izkopanine pri cerkvi Sv. Jovana, obiskali prodajalno ohridskih biserov. Sledila je vrnitev v hotel in nočno kopanje najpogumnejših v morju.

   

   

V nedeljo po zajtrku je sledila vožnja mimo Struge v Albanijo. Peljali smo se preko Pindskega gorstva in nadalje mimo Elabasana v gl. mesto Tirano, na sever v Skadar, nato prek meje v Črno goro ob jadransko obalo, kjer je sledila nočitev.

   

   

   

Po ponedeljkovem zajtrku je sledila slikovita vožnja mimo Dubrovnika, Neuma, delte Neretve, Ploč in do meje z Dalmacijo in naprej do Zadra.

   

Po postanku v Zadru na poznem kosilu nas je čakalo presenečenje, ki ga je pripravil predsednik društva Vid Koritnik in sicer nastop klape Donat.

 Po veselem druženju smo se po avtocesti opravili proti domu.

   

Vsi udeleženci te ekskurzije smo bili enotnega mnenja, da je bila to ena najboljših ekskurzij, vse pohvale pa izrekamo predsedniku društva Vidu Koritniku za organizacijo, ter našemu že stalnemu vodiču Branimirju za odlično in poučno vodenje. vš

 

Fotogalerija

Prikaži več
Zapri