Odprto vsak dan od 12:00 do 23:00
Dostava na dom od 12:00 do 22:00
tel: 01 834 36 66

Odprto
od torka do sobote
od 12:00 do 22:00
tel: 01 834 11 15 

Vam nudimo vse vrste catering pogostitev, organizacijo dogodkov in še mnogo več. tel:041 591 660

Planinski dom
Odprto med tednom od 8:00 do 20:00,
sobota, nedelja in prazniki od 9:00 do 20:00
tel: 040 602 902

Božično novoletni sejem in razstava jaslic

Turistično društvo je na Koželjevi domačiji letos prvič organiziralo božično - novoletni sejem.

Dva dni trajajoča prireditev je prvi dan, 20.12. 2013, za otroke prinesla pravljični večer in ustvarjalne delavnice, na ogled  je bilo postavljenih 19 jaslic 12 ustvarjalcev, poleg domačinov še iz 9 krajev bližnje okolice. Vsake jaslice so bile vredne pozornosti, morda pa so bile najbolj zanimive jaslice, stare 100 let, ki jih je na razstavo prinesel Ciril Globočnik iz Pšate.

Otroci so izdelovali božične in novoletne aranžmaje in okraske, pozneje pa uživali v družbi avtorice pravljice Sabine Romšak »Najdeno pismo«, ki jim je pravljico ob topli peči tudi prebrala. Poslušalo jo je 19 malčkov. Na temo pravljice so nato nastajale risbe, ki jih je ustvarila otroška domišljija. Tudi Božiček si je vzel čas za obiska otrok.

Na sejemskem prostoru pa po uradnem odprtju še razmišljanje Darka Mavsarja o praznovanju božiča, ki se vedno bolj komercializira, ki marsikoga pušča osamljenega, in o pravljicah, ki vedno vsebujejo skrite rednice in so kot take sestavni del kulturne dediščine.
V kulturnem sporedu sta sodelovala pevsko razgibani in vedno bolj temperamentni otroški zbor Osnovne šole  Komenda Moste in MePZ Društva upokojencev Komenda. Nato pa so se občasno oglašali neformalni zbori.

Tudi prodajnih stojnic je bilo več kot v običajnih prodajnih dnevih. Poleg kmetijskih pridelkov, domačih mesnin in medu, so obiskovalci lahko segali tudi po izdelkih domače in umetne obrti, učenci domače šole pa so imeli naprodaj zanimive in likovno bogate okraske vseh vrst. Manjkalo ni jedače in pijače, pa je bilo razpoloženje ob ognjemetu temu primerno. Po ocenah organizatorjev se je na prireditvi zvrstilo skoraj 300 obiskovalcev.

V soboto, 21.12., je bil običajen sejemski dan, vendar prvenstveno posvečen predstavitvi knjige »Etnološko konservatorstvo in varstvo kulturne dediščine na Slovenskem«.Knjigo sta predstavili predsednica Slovenskega etnološkega društva Anja Serec Hodžar in urednica dr. Mojca Terčelj Otorepec, ki sta poslušalcem predstavili vsebinsko bogato in zanimivo čtivo te knjižne izdaje.

Zunaj pa prazničen delovni dan tako za prodajalce kot za kupce. Posebna ponudba: pujs na ražnju in vse vrste tekočih dobrot. Dišalo je po praznikih.  Tone Ogorevc                                                                                

Novoletni sejem 2013

Prikaži več
Zapri

Razstava jaslic 2013

Prikaži več
Zapri